PERSONVERN OG INFORMASJONSKAPSLER

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Vi kan dele informasjon om hvordan du bruker våre sider med utvalgte annonsører og analytikere, slik at vi kan levere relevant og personlig annonsering. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på «Godta», samtykker du i bruken av slike teknologier.

Styringsgruppens brev

Velkommen til Nordland

Næringslivet i Nordland har levert rekordresultater og -vekst. Nå er vi inne i tidenes taktskifte hvor aktiviteten skal løftes ytterligere gjennom en rekke investeringer i nye energiformer og grønn teknologi. Nordland er klar for å ta en viktig rolle i den grønne omstillingen.

Partnerskapet bak Indeks Nordland ønsker etableringene velkommen til Norges mest pulserende fylke. Tallene til Indeks Nordland viser at det er lurt å etablere bedrifter her – bedriftene i Nordland vokser raskere enn i andre deler av landet.

Samtidig som vi ønsker disse etableringene velkommen, vil vi uttrykke klart våre forventninger: Det må legges til rette for størst mulige ringvirkninger, både i investerings- og driftsfase. Industriaktørene må identifisere innkjøp som kan gjennomføres lokalt og regionalt. Likt som det i dag gjøres når petroleumssektoren gjennomfører investeringer i landsdelen. Nordland har leverandørindustri og kompetansemiljø som er profesjonalisert gjennom leveranser til krevende kunder som blant annet petroleum, kraftforedlende industri og sjømatsektoren. Bruk disse.

Etableringene må ikke fjernstyres. Bedrifter med tilstedeværende ledelse fatter bedre beslutninger. Vi oppfordrer til at flest mulig av lederstillingene besettes lokalt. Forsknings- og utviklingsavdelinger må også legges til fylket. Dette har vært en viktig suksessfaktor for mange av industrigigantene som Nordland er vertskap for. Det er svært mange med forskningskompetanse som kunne ha tenkt seg å flytte til Nordland dersom disse arbeidsplassene kommer.

Utdanningsinstitusjonene i fylket må også tilpasse seg et næringsliv i endring. Her er det viktig at industriaktørene spiller inn sine behov, er aktive og bidrar med forelesere, og finansierer stipendiater og forskning.

Unge voksne må se til Nordland dersom de ønsker en karriere i et næringsliv for fremtiden og der du kan bidra til grønn omstilling. Det er her mange av de mest spennende jobbmulighetene vil komme. Vi trenger mange tusen arbeidstakere i årene som kom- mer, og kompetansen skal rekrutteres lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Som Bodø/ Glimt skal vi sammen bygge et lag som holder verdensklasse – med fokus på bærekraft.

Styringsgruppen Indeks Nordland

Liv Bente Kristoffersen
Leder Styringsgruppen
Avdelingsleder, Innovasjon Norge Nordland

Liv Rask Sørensen
Nærings-og utviklingssjef Nordland fylkeskommune

Lars Morten Lundbakk
Banksjef DNB

Erlend Bullvåg
Prosjektleder Handelshøgskolen Nord universitet

Cathrine Stavnes
Fylkesdirektør NAV Nordland

Sissel Ovesen
Administrerende direktør KPB

Daniel Bjarmann-Simonsen
Regiondirektør NHO Nordland

Rita Lekang
Regiondirektør LO Nordland