PERSONVERN OG INFORMASJONSKAPSLER

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Vi kan dele informasjon om hvordan du bruker våre sider med utvalgte annonsører og analytikere, slik at vi kan levere relevant og personlig annonsering. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på «Godta», samtykker du i bruken av slike teknologier.

07 - Bærekraft i Nordland

I analysen sammenligner vi status i Nordland mot status nasjonalt, og vi ser på trenden – altså utviklingen på de enkelte områdene i Nordland. Der hvor vi har sammenligningsdata fem år tilbake i tid har vi tatt det som utgangspunkt. I tillegg har vi sett på utviklingen det siste året.

Data og statistikk på bærekraft

01Miljømessig

Bruk av naturens ressurser, samtidig som samfunnet tar vare på natur og klima

Miljømessig bærekraft

02Økonomisk

Samfunnets evne til å opprettholde produksjonen per innbygger på lang sikt

Økonomisk bærekraft

03Sosial

Hvordan menneskene i Nordland har det

Sosial bærekraft

Kilder

Ved utvelgelse av indikatorer for å beskrive status og utvikling har vi hentet inspirasjon fra en rapport skrevet av Asplan Viak i 2018 for Buskerud fylkeskommune. Dette betyr at mange av funnene i disse to publikasjonene vil være sammenlignbare. I tillegg har vi sett på hva Statistisk Sentralbyrå trekker frem som aktuelle indikatorer på bærekraft. I en måling av bærekraft vil det alltid være utfordrende å avgrense hvilke indikatorer som skal inkluderes. For mange områder er mangel på offentlig statistikk på fylkesnivå en begrensning. Vårt ønske er at analysen skal gi et grunnlag for å utarbeide strategier, og iverksette tiltak for å gjøre Nordland enda mer bærekraftig.