PERSONVERN OG INFORMASJONSKAPSLER

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Vi kan dele informasjon om hvordan du bruker våre sider med utvalgte annonsører og analytikere, slik at vi kan levere relevant og personlig annonsering. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på «Godta», samtykker du i bruken av slike teknologier.

Om Indeks Nordland

Indeks Nordland sammenligner utviklingen i fylket og dets regioner med Norge.

Indeks Nordland er et partnerskap mellom Nordland fylkeskommune, DNB, Innovasjon Norge – Nordland, NHO Nordland, LO Nordland, KPB og NAV Nordland.

Har du spørsmål om Indeks Nordland, kontakt

Sunniva Greger på e-post: sg@kpb.no
Erlend Bullvåg på e-post: erlend.bullvag@nord.no.

 

Du kan bruke Indeks Nordland til å:

– Få innsikt i hvordan fylket presterer og hvor Nordland er på vei

– Inspirere til stolthet og debatt

– Gi kunnskap om Nordland utenfor fylket

– Identifisere muligheter og utfordringer

– Lage målsettinger for egen bedrift

Indikatorene presenterer tallstørrelser eller indekser der utvikling sammenlignes med et fast tidspunkt. Tallene er sammenlignbare på tvers av fylker, overordnede bransjer og regioner.
Analysene er utarbeidet av KPB.

Prosjektledelse

KPB

Sunniva Greger
480 40 255
sg@kpb.no

Indeks Nordland er basert på økonomiske nøkkeltall hentet fra Proff ®Forvalt sin regnskapsdatabase og bearbeidet av Indeks Nordland: www.forvalt.no. Regnskapsdatabasen produseres og utvikles av Eniro ASA. Regnskapstall for bedrifter med forretningsadresse i Nordland er inkludert, fratrukket bedrifter innen bank/finans og rene forvaltningsbedrifter. Filialers andel av morselskapet er beregnet som pro rata andel av sysselsetting i underavdelingen. Verdiskaping er beregnet som bedriftenes lønnsutgifter + EBITDA. Statistikk for eksport, sysselsetting, jobbskaping, arbeidsledighet, lønnsutvikling og befolkning er hentet fra SSB og er bearbeidet av Indeks Nordland. Panda er brukt i forbindelse med demografiske analyser. Prognoser for utviklingen i 2020 er gjort på basis av løpende opptelling av utviklingen i 2019. Andre kilder som er benyttet er: IMDi, Miljødirektoratet og Norgeshelsa. Prognoser er merket med *.